Jak mlsat oříškové krémy?
Pro ty, co ještě dobře neznají oříškové krémy jsme si připravili pár tipů, jak si na našich produktech smlsnout.
Tuhost, olej a bílé útvary na povrchu?
Může se stát, že po otevření krému uvidíte na povrchu olej nebo bílé útvary. U některých krémů více, méně nebo také vůbec. Z velké části záleží hlavně na druhu ořechu. Nemusíte se ničeho bát, krém není závadný, jde o sražený tuk z ořechů nebo čokolády a stačí krém pořádně promíchat.
V případě vyšší tuhosti doporučujeme krém lehce zahřát (při pokojové teplotě nebo pár desítek sekund v mikrovlnné troubě).
Pro stálou strukturu a zamezení těchto jevů by jsme museli do našich krémů přidávat emulgátory a různé konzervanty. To by jsme šli ale proti naší základní myšlence, kterou je vyrábět oříškové krémy s vysokým podílem oříšku a používání kvalitních surovin přírodního složení bez přidaných emulgátorů, konzervantů a jiných příměsí.
Využití
Určitě ihned po otevření krému vezmete lžičku a pustíte se do něj. Pokud si ale chcete nechat poradit, oříškové krémy mají opravdu široké využití.
1) Jen tak na lžičku
V případě, že vás honí mlsná je oříškový krém správnou a zdravou volbou, jak si s ní poradit. Naše krémy neobsahují více, jak 25% čokolády, takže se nemusíte bát žádných přeslazených kalorických bomb. Další možností je doplnění zdravých tuků, kdy si můžete dát ořechový krém ke svačině s proteinem.
2) Do jogurtu
Pokud rádi snídáte nebo svačíte jogurt, můžete si chuť vylepšit oříškovým krémem. Doplníte tak k bílkovině z jogurtu zdraví prospěšné tuky a nebo vás honit mlsná.
3) Na pečivo
Oříškový krém můžete namazat na jakýkoliv druh pečiva. Pokud snídáte vajíčka s chlebem, můžeme doporučit namazat spíše 100% krémy, jako je krém z kešu ořechů nebo arašídů. U sladkých snídaní v podobě croissantu doporučujeme použít oříškové krémy s čokoládou.
4) Do kaše
Zastánci snídaňových kaší určitě ocení obohacení chuti oříškovým krémem. Můžete si dát lžičku krému na hotovu kaši a postupně si krém nabírat s kaši nebo si rovnou celou kaši promíchat. Občas se nám dokonce stalo, že jsme si ke kaši krém nabírali přímo ze skleničky.
5) Pečení sušenek
Oříškový krém ocení hlavně slečny a ženy, které rády pečou. Krémy můžete přidávat do všech pečených i nepečených sušenek, cookies a ovesných nebo oříškových tyčinek.
6) Na lívance nebo palačinky
Už máte dost nutel a ostatních přeslazených pomazánek, nebo chcete jen začít jíst zdravěji? Nahrazení těchto pomazánek oříškovými krémy je skvělý nápad. Obsahují velké množství nenasycených tuků a malé množství cukru.
7) S ovocem
Určitě už jste si někdy namáčeli ovoce v tekuté čokoládě. Co třeba to zkusit s oříškovým krémem? Ovoce si nakrájíte na kostičky, oříškový krém si lehce ohřejte pro vyšší tekutost, vezměte vidličku a můžete začít mlsat. Další možností je takto nakrájené ovoce dát do mističky a pokapat oříškovým krémem.
8) Omáčky
Můžete využít 100% krémy jako náhražku smetany a v případě, že holdujete asijskými pokrmy, nemusíme vám nic vysvětlovat.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.