Doprava zdarma nad 1200 Kč

Jak mlsat oříškové krémy?

Pro ty, co ještě dobře neznají oříškové krémy jsme si připravili pár tipů, jak si na našich produktech smlsnout.

Tuhost, olej a bílé útvary na povrchu?

Může se stát, že po otevření krému uvidíte na povrchu olej nebo bílé útvary. U některých krémů více, méně nebo také vůbec. Z velké části záleží hlavně na druhu ořechu. Nemusíte se ničeho bát, krém není závadný, jde o sražený tuk z ořechů nebo čokolády a stačí krém pořádně promíchat.

V případě vyšší tuhosti doporučujeme krém lehce zahřát (při pokojové teplotě nebo pár desítek sekund v mikrovlnné troubě). 

Pro stálou strukturu a zamezení těchto jevů by jsme museli do našich krémů přidávat emulgátory a různé konzervanty. To by jsme šli ale proti naší základní myšlence, kterou je vyrábět oříškové krémy s vysokým podílem oříšku a používání kvalitních surovin přírodního složení bez přidaných emulgátorů, konzervantů a jiných příměsí.

Využití

Určitě ihned po otevření krému vezmete lžičku a pustíte se do něj. Pokud si ale chcete nechat poradit, oříškové krémy mají opravdu široké využití.

1) Jen tak na lžičku

V případě, že vás honí mlsná je oříškový krém správnou a zdravou volbou, jak si s ní poradit. Naše krémy neobsahují více, jak 25% čokolády, takže se nemusíte bát žádných přeslazených kalorických bomb. Další možností je doplnění zdravých tuků, kdy si můžete dát ořechový krém ke svačině s proteinem.

2) Do jogurtu

Pokud rádi snídáte nebo svačíte jogurt, můžete si chuť vylepšit oříškovým krémem. Doplníte tak k bílkovině z jogurtu zdraví prospěšné tuky a nebo vás honit mlsná. jogurt

3) Na pečivo

Oříškový krém můžete namazat na jakýkoliv druh pečiva. Pokud snídáte vajíčka s chlebem, můžeme doporučit namazat spíše 100% krémy, jako je krém z kešu ořechů nebo arašídů. U sladkých snídaní v podobě croissantu doporučujeme použít oříškové krémy s čokoládou. na pecivo

4) Do kaše

Zastánci snídaňových kaší určitě ocení obohacení chuti oříškovým krémem. Můžete si dát lžičku krému na hotovu kaši a postupně si krém nabírat s kaši nebo si rovnou celou kaši promíchat. Občas se nám dokonce stalo, že jsme si ke kaši krém nabírali přímo ze skleničky. kaše

5) Pečení sušenek

Oříškový krém ocení hlavně slečny a ženy, které rády pečou. Krémy můžete přidávat do všech pečených i nepečených sušenek, cookies a ovesných nebo oříškových tyčinek.

6) Na lívance nebo palačinky

Už máte dost nutel a ostatních přeslazených pomazánek, nebo chcete jen začít jíst zdravěji? Nahrazení těchto pomazánek oříškovými krémy je skvělý nápad. Obsahují velké množství nenasycených tuků a malé množství cukru. 

lívance

7) S ovocem

Určitě už jste si někdy namáčeli ovoce v tekuté čokoládě. Co třeba to zkusit s oříškovým krémem? Ovoce si nakrájíte na kostičky, oříškový krém si lehce ohřejte pro vyšší tekutost, vezměte vidličku a můžete začít mlsat. Další možností je takto nakrájené ovoce dát do mističky a pokapat oříškovým krémem.

8) Omáčky

Můžete využít 100% krémy jako náhražku smetany a v případě, že holdujete asijskými pokrmy, nemusíme vám nic vysvětlovat.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: