Doprava zdarma nad 1200 Kč

Vafle

Také si občas rádi dopřejete sladkou snídani, na které si pochutná celá rodina?

Zkuste tento osvědčený recept na jemné a křehké vaflové těsto.

Zdravá snídaně -10

Příprava: 20 minut

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 75 g moučkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva (kypřící prášek)
  • 500 ml mléka
  • 100g rozpuštěného másla
  • 2x vejce
  • špetka soli

Postup:

1. V kastrůlku si necháme rozehřát máslo a mezi tím si smícháme ve velké misce všechny sypké suroviny (mouky, cukr, kypřící prášek a sůl).

2. Do sypké směsi přilijeme rozehřáté máslo, mléko a celá vejce (pokud chceme vafle ještě více nadýchané a jemné, oddělíme si bílky od žloutků a vyšleháme si z nich tuhý sníh).

3. Takto smíchané suroviny vyšleháme do hladkého řídkého těsta.

4. Zapojíme vaflovač a necháme ho pořádně rozehřát (opravdu pořádně) - potřebujeme, aby vafle byly zvenčí křupavé a uvnitř hezky měkké. Abychom vafle měli dozlatova, musíme je vyndat, až když z vaflovače vychází pára.

Vafle můžeme podávat s ořechovými krémy s marmeládou nebo s tvarohem, jogurtem či vyšlehanou šlehačkou s cukrem.

Dobrou chuť!

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: