Vafle
Také si občas rádi dopřejete sladkou snídani, na které si pochutná celá rodina?
Zkuste tento osvědčený recept na jemné a křehké vaflové těsto.
Příprava: 20 minut
Suroviny:
- 200 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 75 g moučkového cukru
- 1 balení prášku do pečiva (kypřící prášek)
- 500 ml mléka
- 100g rozpuštěného másla
- 2x vejce
- špetka soli
Postup:
1. V kastrůlku si necháme rozehřát máslo a mezi tím si smícháme ve velké misce všechny sypké suroviny (mouky, cukr, kypřící prášek a sůl).
2. Do sypké směsi přilijeme rozehřáté máslo, mléko a celá vejce (pokud chceme vafle ještě více nadýchané a jemné, oddělíme si bílky od žloutků a vyšleháme si z nich tuhý sníh).
3. Takto smíchané suroviny vyšleháme do hladkého řídkého těsta.
4. Zapojíme vaflovač a necháme ho pořádně rozehřát (opravdu pořádně) - potřebujeme, aby vafle byly zvenčí křupavé a uvnitř hezky měkké. Abychom vafle měli dozlatova, musíme je vyndat, až když z vaflovače vychází pára.
Vafle můžeme podávat s ořechovými krémy s marmeládou nebo s tvarohem, jogurtem či vyšlehanou šlehačkou s cukrem.
Dobrou chuť!
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.