Jak mlsat oříškové krémy?
Pro ty, co ještě dobře neznají oříškové krémy, jsme si připravili pár tipů, jak si na našich produktech smlsnout.
Tuhost, olej a bílé útvary na povrchu?
Může se stát, že po otevření krému uvidíte na povrchu olej nebo bílé útvary. U některých krémů více, méně nebo také vůbec. Z velké části záleží hlavně na druhu ořechu. Nemusíte se ničeho bát, krém není závadný, jde o sražený tuk z ořechů nebo čokolády a stačí krém pořádně promíchat.
V případě vyšší tuhosti doporučujeme krém lehce zahřát (ideálně ho nechat při pokojové teplotě nebo dát sklenici na 30-60s do mikrovlnné trouby).
Pro stálou strukturu a zamezení těchto jevů bychom museli do našich krémů přidávat emulgátory a různé konzervanty. Tím bychom ale šli proti své základní myšlence: vyrábět oříškové krémy s vysokým podílem oříšků a používání kvalitních surovin přírodního složení bez přidaných emulgátorů, konzervantů a jiných příměsí.
Využití
Určitě ihned po otevření krému vezmete lžičku a pustíte se do něj. Pokud si ale chcete nechat poradit, oříškové krémy mají opravdu široké využití.
1) Jen tak na lžičku
Pokud vás honí mlsná, je oříškový krém správnou a zdravou volbou, jak si s ní poradit. Naše krémy neobsahují více jak 25 % čokolády, proto se nemusíte bát žádných přeslazených kalorických bomb. Další možností je dát si pár lžiček ke svačině spolu s proteinem a doplnit tak zdravé tuky.
2) Do jogurtu
Pokud máte rádi jogurt, proč si ho nevylepšit oříškovým krémem? Doplníte zdravé tuky i chuť!
3) Na pečivo
Oříškový krém můžete namazat na jakýkoliv druh pečiva. Pokud snídáte vajíčka s chlebem, můžeme doporučit spíše čisté krémy z jednoho druhu ořechů: kešu nebo arašídů. Ke croissantům nebo vánočkám se zase hodí krémy s čokoládou.
4) Do kaše
Zastánci snídaňových kaší určitě ocení vylepšení chuti oříškovým krémem. Můžete si dát lžičku krému na hotovu kaši a postupně ho uždibovat spolu s ní nebo s ním rovnou kaši promíchat. Nám se stalo i to, že jsme ke kaši krém ujídali přímo ze skleničky.
5) Pečení sušenek
Oříškový krém ocení i milovníci pečení. Krémy můžete přidávat do všech pečených i nepečených sušenek, cookies a ovesných nebo oříškových tyčinek. Prostě to pravé ořechové!
6) Na lívance nebo palačinky
Už máte dost nutel a ostatních přeslazených pomazánek, nebo chcete jen začít jíst zdravěji? Nahrazení těchto pomazánek oříškovými krémy je skvělý nápad. Obsahují velké množství nenasycených tuků a jen malé množství přírodního cukru.
7) S ovocem
Určitě už jste si někdy namáčeli ovoce v tekuté čokoládě. Co třeba to zkusit s oříškovým krémem? Ovoce si nakrájíte na kostičky, oříškový krém si lehce ohřejte pro vyšší tekutost, vezměte vidličku a můžete začít mlsat. Další možností je takto nakrájené ovoce dát do mističky a krémem ho pokapat.
8) Omáčky
Naše 100% krémy můžete použít jako náhražku smetany. Pokud holdujete asijským pokrmům, nemusíme vám nic vysvětlovat.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.