Doprava zdarma nad 1200 Kč

Jak mlsat oříškové krémy?

Pro ty, co ještě dobře neznají oříškové krémy, jsme si připravili pár tipů, jak si na našich produktech smlsnout.

Jen tak na lžičku

Tuhost, olej a bílé útvary na povrchu?

Může se stát, že po otevření krému uvidíte na povrchu olej nebo bílé útvary. U některých krémů více, méně nebo také vůbec. Z velké části záleží hlavně na druhu ořechu. Nemusíte se ničeho bát, krém není závadný, jde o sražený tuk z ořechů nebo čokolády a stačí krém pořádně promíchat.

V případě vyšší tuhosti doporučujeme krém lehce zahřát (ideálně ho nechat při pokojové teplotě nebo dát sklenici na 30-60s do mikrovlnné trouby). 

Pro stálou strukturu a zamezení těchto jevů bychom museli do našich krémů přidávat emulgátory a různé konzervanty. Tím bychom ale šli proti své základní myšlence: vyrábět oříškové krémy s vysokým podílem oříšků a používání kvalitních surovin přírodního složení bez přidaných emulgátorů, konzervantů a jiných příměsí.

Využití

Určitě ihned po otevření krému vezmete lžičku a pustíte se do něj. Pokud si ale chcete nechat poradit, oříškové krémy mají opravdu široké využití.

1) Jen tak na lžičku

Pokud vás honí mlsná, je oříškový krém správnou a zdravou volbou, jak si s ní poradit. Naše krémy neobsahují více jak 25 % čokolády, proto se nemusíte bát žádných přeslazených kalorických bomb. Další možností je dát si pár lžiček ke svačině spolu s proteinem a doplnit tak zdravé tuky.

2) Do jogurtu

Pokud máte rádi jogurt, proč si ho nevylepšit oříškovým krémem? Doplníte zdravé tuky i chuť! jogurt

3) Na pečivo

Oříškový krém můžete namazat na jakýkoliv druh pečiva. Pokud snídáte vajíčka s chlebem, můžeme doporučit spíše čisté krémy z jednoho druhu ořechů: kešu nebo arašídů. Ke croissantům nebo vánočkám se zase hodí krémy s čokoládou. na pecivo

4) Do kaše

Zastánci snídaňových kaší určitě ocení vylepšení chuti oříškovým krémem. Můžete si dát lžičku krému na hotovu kaši a postupně ho uždibovat spolu s ní nebo s ním rovnou kaši promíchat. Nám se stalo i to, že jsme ke kaši krém ujídali přímo ze skleničky. kaše

5) Pečení sušenek

Oříškový krém ocení i milovníci pečení. Krémy můžete přidávat do všech pečených i nepečených sušenek, cookies a ovesných nebo oříškových tyčinek. Prostě to pravé ořechové!

6) Na lívance nebo palačinky

Už máte dost nutel a ostatních přeslazených pomazánek, nebo chcete jen začít jíst zdravěji? Nahrazení těchto pomazánek oříškovými krémy je skvělý nápad. Obsahují velké množství nenasycených tuků a jen malé množství přírodního cukru. 

lívance

7) S ovocem

Určitě už jste si někdy namáčeli ovoce v tekuté čokoládě. Co třeba to zkusit s oříškovým krémem? Ovoce si nakrájíte na kostičky, oříškový krém si lehce ohřejte pro vyšší tekutost, vezměte vidličku a můžete začít mlsat. Další možností je takto nakrájené ovoce dát do mističky a krémem ho pokapat.

8) Omáčky

Naše 100% krémy můžete použít jako náhražku smetany. Pokud holdujete asijským pokrmům, nemusíme vám nic vysvětlovat.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: